DoTERRA illoolajok

DoTERRA Fennel illóolaja az energizált hétköznapokért!

2019. október 01. 19:56 - Mydoterra illoolaj

 Az édeskömény egy évelő növény, melynek 30–40 centiméter hosszú, orsó alakú főgyökere kívül piszkosfehér, belül hófehér. Erősen elágazó, hengeres, finoman barázdált, kopasz, deresen kékeszöld színű szára 1–2 méter magasra nő meg.  A 20–25 centiméter hosszú alsó levelek felépítése bonyolult; a száron felfelé haladva mérete csökken, egyre kevésbé tagoltak. Elterjedését tekintve nagyon sok édeskömény termett Madeira szigetén, amikor azt a portugálok az 1420-as években birtokba vették, manapság pedig a világ valamennyi mérsékelt, illetve meleg éghajlatú vidékén termesztik!

Alkalmazása egészen az ősidőkre nyúlik vissza, amikor a római harcosok állítólag édesköményt fogyasztottak, hogy erősek és tettre készek legyenek a küzdelmekben. Fűszerként ízletes hozzávalója  lehet mártásoknak és salátáknak, külsőleg alkalmazva nyugtató hatású és elősegíti az önbizalom és energia érzetét.

A DoTERRA Fennel illóolajának alkalmazása széleskörű: a békés, nyugtató hatásért használjon egy-két cseppet külsőleg, a feldolgozott cukor és édességek elkerülése érdekében tegyen egy csepp édesköményt vízbe vagy teába. 
Hányinger esetén érdemes a hasba masszírozni, míg az emésztés elősegítésére fogyasszon édesköményolajat minden nap!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mydoterrailloolaj.blog.hu/api/trackback/id/tr1015186668

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása